Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • Netektis. Laima Šabūnienė

    Paskelbta spalio 29th, 2010 Šarūnas 2 comments

    Netektis. Eidama 56 m. Kaune mirė puiki karikatūristė, dailininkė, Nacionalinės karikatūristų asociacijos „Humor Sapiens“ narė Laima Šabūnienė.


    Laima Šabūnienė

    Laima Šabūnienė. 1955-2010.

    caricatura.lt:
    Kaip karikatūra surado Tave, ar Tu suradai karikaturą?

    Laima Šabūnienė:
    „Mano kelias į karikatūros pasaulį prasidėjo nuo elementaraus skelbimo laikraštyje. Ten buvo parašyta – „Reikia karikatūristų“. Įšdrįsau nueiti ir parodyti savo pirmąsias tris karikatūras. Manimi iškart susidomėjo ir tai buvo postūmis pradėti dalyvauti karikatūristų rengiamose parodose.

    caricatura.lt:
    Kas Tave „gerai“ nuteikia, kas priešingai – neduoda užmigti ir priverčia ieškoti automatų, sprogmenų?

    Laima Šabūnienė:
    Kažkodėl visi įsitikinę, kad humoro žmonės visada juokauja, šaiposi, šypsosi ir gyvena labai linksmą gyvenimą. Kad ir kaip humoristai besišypsotų, problemų jie turi tų pačių kaip ir visi. Tik, žiūrėdami į tas problemas su humoru, jas lengviau išsprendžia.
    Šiaip gyvenime labai nekenčiu neteisybės. Kai matau skriaudžiamą nelaimingą žmogų labai išgyvenu, jeigu negaliu jam padėti. Labiausiai erzina Lietuvos žmonių nuolankumas, susitaikymas su esama padėtimi, nenoras pakovoti už save ir visiškas abejingumas šalia esantiems.“

    Laima Šabūnienė. Atsakymai (ištraukos) į caricatura.lt klausimus (2010-06-29).

    …………….

    Lietuvos karikatūristai neteko nuostabios karikatūristės, menininkės Laimos Šabūnienės.

    Labai liūdna kai išeina dar pakankamai jauni, talentingi menininkai, kupini idėjų ir užmanymų. Laima buvo viena iš tų karikatūrisčių kurios karikatūromis visuomet galima grožėtis tiek minties, tiek idėjos perteikimo menine išmone ir atlikimo prasme. Tai – subtilūs ir labai grafiški, skoningai atlikti, linksmosios grafikos darbai.

    Labai gaila, kad sulaukusi tik 55 metų Lietuvos karikatūristų gretas paliko puiki dailininkė, karikatūristė Laima Šabūnienė.

    O dar visai neseniai, šią vasarą, Laima ilsėjosi Slovakijoje ir kalnų peizažų fone siuntė šiltus ir vasariškus sveikinimus į Lietuvą….

    Užojauta šeimai ir artimiesiems.

    Šarūnas Jakštas

    2010-10-29

     

    2 komentarai į “Netektis. Laima Šabūnienė” RSS ikonėlė


    Komentuoti